top of page

BIOGRAFI
 

'Mathilde Fenger, der i 2013 som 35-årig har fået titlen som Danmarks første kvindelige bataljemaler og den første dansker i 150 år, som er officielt anerkendt i denne specielle genre: at følge og skildre soldater i krig.

 

I 2010 søgte og fik Fenger, som er mesterlæreuddannet som klassisk kunstmaler hos tyske Herdin Radtke, Forsvarets ja til at blive udsendt og være med danske soldater i lejren og i krigs- og kampzonerne. Hun har ad et par omgange fulgt deres dagligdag i Afghanistan og malet en række værker med motiver derfra.

 

Et af dem, maleriet ‘Transition’, som har en dansk jægersoldat og hans afghanske kollega i centrum, blev afsløret i august 2013 og indgår nu i samlingen på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot som en del af dokumentationen af Danmark i krig.' (fra 99 Lyserøde Elefanter, Jytte Hilden, 2015)

 

Mathilde Fenger arbejder til daglig med historiemaleriet som genre. Både med større projekter og enkelte bestillingsarbejder.

 

'Det er vigtigt, også i maleriet, at sætte fokus på den nutid, der bliver til vores fælles historie', siger Mathilde Fenger

bottom of page